Most Mehmet pase Sokolovica u Visegradu
Vreme na Tari

Višegrad

Višegrad se nalazi na krajnjem istoku Bosne i Heregovine u prostranoj kotlini reke Drine i jedno je od najstarije naseljenih mesta u području. Na značaju grad dobija nakon izgradnje mosta, danas poznate Ćuprije na Drini koja je i glavna turistička atrakcija.

Istaknuti srpski pisac Ivo Andrić, inspirisan motivima, legendama i istprijom ovog kraja napisao je roman „Na Drini cuprija“ za koji je dobio Nobelovu nagradu i tako postavio Višegrad na turističku mapu sveta.

Pored Ćuprije kao znamenitosti grada izdvajaju se još i: Andrić- grad: turistički, kulturni i administrativni i edukatvni kompleks smešten na poluostrvu između reka Drina i Rzav, 300m udaljen od višegradske ćuprije, Manastir Dobrun,Višegradska banja, Gradska galerija, Spomen učionica i kuća Ive Andrića.

  • Andricgrad u Visegradu

  • Spomenik Andricu

  • Most u Visegradu

[sws_gmap3 map_type=“ROADMAP“ map_title=“Kako do Višegrada“ canvas_width=“500″ canvas_height=“300″ zoom=“13″ name=“Višegrad“ address=“Višegrad“ glat=“0″ glon=“0″ info_windows=“Višegrad se nalazi na krajnjem istoku Bosne i Heregovine u prostranoj kotlini reke Drine i jedno je od najstarije naseljenih mesta u području. Na značaju grad dobija nakon izgradnje mosta, danas poznate Ćuprije na Drini koja je i glavna turistička atrakcija.“ disableDefaultUI=“false“ traffic=“false“][gmarker marker_latitude=““ marker_longitud=““ marker_label=““] [/gmarker] [/sws_gmap3]

Komentari

Ostavite komentar


Design by Media Web

Sva prava zadržava TaraInfo.rs